ΑΘΛΗΤΙΚΟ

          Αθλητικό  ΜασάζΟι ευεργετικές ιδιότητες του      Αθλητικού Μασάζ  ,είναι ιδιαίτερα σημαντικές  για τον κάθε αθλητή.Με  την έντονη προπόνηση οι μύες του σώματος  διεγείρονται  και αιματόνωνται.


Σε αρκετές περιπτώσεις  μετά απο κάποιες έντονες κινήσεις οι μύες του αθλητή μπορεί να συσφιχθούν και για  να χαλαρώσουν ,ώστε να μην δημιουργούνται  κράμπες χρειάζεται μασάζ.


Το  Αθλητικό Μασάζ  μπορεί να γίνεται πριν και μετά την προπόνηση ή και κατά τη διάρκεια ένος αγωνίσματος,όταν προκύψει έκτακτη ανάγκη.


Οταν μεταφέρουμε τα θετικά πλεονεκτήματα  του Μασάζ στο χώρο του Αθλητισμού ,μπορούμε να αποκομίσουμε  αρκετά θετικά στοιχεία,που θα δώσουν στον  Αθλητή την απαραίτητη χαλάρωση και αποθεραπεία  μετά την ένταση των ασκήσεων ή των αγώνων.
Στον πρωταθλητισμό  όλοι  γνωρίζουμε οτι οι Αθλητές  δίνουν το μέγιστο ή πολλές φορές και παράπανω από τις δυνατότητες η δυνάμεις τους ,επιβαρύνοντας έτσι τους μύες  τους με την περισσότερη άσκηση.


Αυτό δημιουργεί έντονές συσπάσεις στους μύες και μεγαλύτερη την ανάγκη για σωστή και ομαλή επαναφορά της  αιμάτωσης τους στα κανονικά επίπεδα.Τα σωστά επίπεδα αιμάτωσης επίσης διευκολύνουν την ομαλή καρδιακή λειτουργεία. Κάτι που είναι απαραίτητο στον Αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό.Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το Αθλητικό Μασάζ ιδίως μετά την έντονη προπόνηση ή τον αγώνα,κατά τον οποίο ο Αθλητής έχει υπερβεί τον εαυτό του και έχει δώσει το μέγιστο ή και παραπάνω των δυνατοτήτων του.